Най-успешната баскетболна детско-юношеска школа в България - тази на Черно море

...
Най-успешната баскетболна детско-юношеска школа в България - тази на Черно море
Коментари Харесай

ДЮШ на Черно море Тича изпадна в кома. Родители събират пари за транспорт, хотели и храна

Най-успешната баскетболна детско-юношеска школа в България - тази на " Черно море Тича е в кома. Въпреки това от началото на сезон 2017/2018 тимовете подрастващи на " моряците "  са изиграли близо 30 срещи и равносметката досега е единствено една загуба, оповестяват от пресслужбата на клуба.

Борбата на родителите за спасението на ДЮШ продължава, само че излаз от обстановката все още няма. От началото на годината издръжката на школата е напълно в ръцете на родителите. Клубът за момента прави всичко допустимо да откри спонсор.

„ Родителите се събрахме на среща и взехме решение да заплащаме по-високи такси, с цел да могат децата да се състезават. Някои семейства имат повече от едно дете в другите тимове, а други играят в два набора ", споделиха те. " В последните няколко дни събрахме пари за превоза на тимовете, само че този разход не е по силата на родителите. До края на сезона остават доста мачове, единствено един отбор от ДЮШ има да изиграе към 13 срещи и не е допустимо да съберем такива суми за път, настаняване, храна на момчетата “, признават още те.

За отминалия сезон ДЮШ на Черно море Тича отново зае първо място в комплексното класиране. Повече от 400 деца упражняват в клуба, а всекидневно се организират най-малко 8 занимания в другите възрастови групи. 

" Ние не чакаме от Общината милиони – споделиха родителите. - Не знаем каква е процедурата, само че виждаме, че доста други общини – Ботевград, Стара Загора, Русе, Самоков, Пловдив, Пазарджик и други, където се развива баскетбол, подкрепят клубовете. Нашата молба е да оказват помощ на децата да не стопират подготвителния развой и спортния си календар. Искаме подкрепяне, което е рационално – най-малко едно перо от издръжката да бъде поето – превоз, хотели или наем на зала. От дирекция „ Спорт “, споделят че развиването на детско-юношеския спорт е приоритет, само че не сме видели действителни дейности в тази посока. Разбираме, че Варна е огромна Община и очевидно средствата не са задоволителни за подпомагането на всички спортове. Но в същото време на всички екипи на децата стои емблемата на Варна. До колкото знаем за 2018 в бюджета на града са отделени близо 1,3 млн. лв. за подкрепяне на спорта. За в този момент няма никаква изясненост дали за ДЮШ на „ Черно море Тича “ ще бъдат отпуснати пари. Знаем, че клубът е кандидатствал за някакви средства, обещани им са, но… до момента в който това стане школата към този момент може да не съществува “, сигнализират разтревожените родители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР